Vovseriet
 

Ann

Jeg hedder Ann og er årgang 70. Jeg er vokset op med hunde, og hele min barndom boede der enten en eller to hunde i familien. Den første hund var der da jeg blev født, han hed King og var en blanding af schæfer og collie. Han var en stor og lækker hund, og som jeg husker ham, altid rolig og fattet. Han gik ikke til hundetræning, det gjorde man ikke i Holstebro i 70'erne , men han var en stor og vigtig del af familien. Han blev ret gammel af en stor hund at være, og den dag han ikke mere kunne stå ud af kurven for at tisse blev han aflivet. Jeg husker tydeligt at han blev hentet af en af mine forældres næreste venner, som kørte ham til dyrlægen. Vi kunne vist ikke gøre det selv.

De følgende år levede vi uden hund, men pludselig en dag sad der en lille nervøs Glathåret Engelsk Foxterrie hjemme hos os. Mine forældre havde i smug overtaget den af min mors onkel, som opdrættede bl.a. denne race. Han havde fået hunden retur fra en ældre dame, som ikke mere kunne tage sig af den. Så hun, Kiwi, endte hos os. Hun var en kvik og stædig hund, som efter et par år fik et kuld ægte hvalpe, hvoraf vi beholdt den ene. Det mindste lille pus med en sort ring omkring det ene øje. Kuldet opkaldte vi efter Sørøver Sally, som de viste i tv i den periode . Vi beholdt selv Sally, og sendte de resterende 3 sørøvere til nye hjem. Sally var den første hund som jeg gik til træning med. Vi trænede agility, blev aldrig ret dygtige, men havde det skægt med det. Jeg var flyttet hjemmefra da Sally sagde farvel til livet. Hun ligger nu begravet på klitten bagved vores sommerhus.

I mange år ønskede jeg mig brændende en ny hund, men først i år 2004 fik jeg Cosmo. Han var en charmerende cocker Spaniel, med et ualmindeligt herligt sind og et sødt temperament. Han var en suveræn træningsmakker og var vild med at være derude.

Jeg vægter træningen af mine hundd højt,. Jeg træner med klikker, positiv forstærkning, og kan overføre megen af tænkningen til mit civile erhverv som folkeskolelærer (her bytter jeg dog frikadellerne ud med anden forstærkning ).

Jeg er uddannet ringsekretær ved DKK og fungerer og har fungeret som træner i henholdsvis i Bernersennenklubben og i Spanielklubben. Lige pt. er jeg i gang med en tre-årig uddannelse som "Professionel hundetræner og adfærdsbehandler" under Alpha Hundeadfærdscenter. Den forventes afsluttet forår 2014.

Den 28. december 2012 mistede jeg desværre Cosmo til den epilepsi han havde lidt af siden 2008. Det var og er en stor sorg. Han var min første egne hund, og betød noget helt særligt for mig.

Heldigvis havde jeg inden jeg var nødt til at sige farvel til Cosmo, fået Mira, en skøn Aussie tæve, som nu skal løfte den tunge arv efter Cosmo. 

Sys og Ann Vad Steffensen | Landsbækvej 90, 8450 Hammel - Danmark | Tlf.: 29472250 | ann@horex.dk