Vovseriet
 

Nyt 2010

Travlt efterår - I denne uge holder vi efterårsferie, så nu blev der endelig tid til en lille opdatering af hjemmesiden. Vi har fået udrettet en masse her i efteråret, mest på jobsiden, men vi har også brugt en masse tid på socialisering og træning af Vega og drengene. Vi er startet træning på bernerpladsen med alle hundene, Vega til hvalpetræning og drengene på eftersøgnings holdet hvor vi også træner DCH programmet. Det er rigtig rart at få nyt input, og at få nye tips og tricks i træningen.Vega har udviklet sig meget siden vi fik hende. Hun er ved at være tryg i de fleste situationer, og flokken fungerer fint. Haven er blevet kraftigt misrøgtet på det sidste, men vi har fået taget en god tørn her i ferien, med optagning af græstørv og ukrudt. Dahlia knoldene er taget op og lagt til tørring, og havemøblerne er pakket ned i skuret. Sidste weekend var vi i Holstebro og fejre vor mors 70 års fødselsdag, og der blev også tid til en tur i svampeskoven og et par udstillinger i Cavalier klubben. Vega klarede sig fint, og vigtigst af alt så havde hun et par gode dage med mange fine oplevelser.

Det var den sommer - Hov hvor blev tiden dog af....sommer kom tilbage, du var alt for hurtigt overstået :-) Det har været en travl periode her i Marmeladegård siden sidste opdatering. Vi er blevet 80 år, og så kan det nok være det lidt svært at følge med i hverdagens tempo :-) Vi når bare lige det vi skal og ikke meget andet! Haven er flot lige nu, staudebedet som vi anlagde i det tidlige forår står flot og lyser op, og det er en drøm at kigge på.

På hundesiden er der sket en del. Vi har sagt farvel til Bine som i en længere periode havde været aggressiv indenfor flokken. Det havde til sidst for store konsekvenser for både hende, Pfante og Cosmo, og efter en dejlig sommerferie sammen med hende sagde vi pænt farvel en smuk tirsdag eftermiddag i august. Hvor hårdt det end var så var det den rigtige beslutning for alle parter. Efterfølgende er flokken blevet udvidet med en skøn lille cavalier tæve på 5 mdr. Tusind tak til Ole og Jan for tilliden . Vega (Geluna Von Hempel Abba Mamma Mia) er en skøn lille tøs fuld af gåpåmod og godt humør. Hun er hurtigt blevet en del af flokken, og forsøger det bedste hun har lært at få overtalt drengene til at lege. Hun skal vises på udstillinger og er startet til klikkertræning.

Han holdt hvad han lovede... - vores kære afdøde morfar. Jeg har altid ELSKET rapsmarker, og mens mormor og morfar levede ferierede vi ofte med dem, og kørte lange ture ud i det danske land. Jeg kunne da, og kan stadig gå helt i stå og falde i staver over skønheden ved så meget gult, og under en af turene ud i landet husker jeg så klart og billedligt at morfar lovede mig, at han engang ville gi´ mig min egen rapsmark.....Et stort løfte... Men se nu bare - han holdt hvad han lovede - en tidlig 40 års fødselsdagsgave - den bedst tænkelige gave jeg kunne få. Bare den kunne stå hele året. Den står stor, gul og strunk lige udenfor matriklen med solen og Ejer Baunehøj i ryggen den ganske dag. TAK kære morfar - deroppe fra, du kan tro jeg nyder den. I haven - inde på martiklen sker der også ting og sager - vi ordner og regerer i haven. Græsser og stauder er sat og vandes hver 3 dag - de vokser støt og roligt. Træerne er sprunget ud og hækken tager til. Trods den strenge start med isvinter er det langt de fleste hækplanter som springer ud, så der er ikke mange som skal skiftes ud til vinter.

Udstillingssæsonen er godt igang og Cosmo er gået i skrap træning i walkeren hos Christian Hembo, så han bliver så klar som han kan til verdensudstillingen om en måned. Spændende med den verdensuddstilling. Om få dage fylder vi tilsammen 80 - det bliver selvfølgelig godt vejr, så der kan grilles og drikkes asti på terassen. Og til den tid er haven forhåbentlig helt grøn og smækker, og måske har kulden sluppet sit tag i lille Danmark.

Ka´ I så komme op af sækkestolen - og ud i haven - Nøøøøøj hvor er det dejlig at få røven op af sofaen og komme ud i haven og arbejde. Ligeså træt jeg var i efteråret og bare længtes efter sofaen - ligeså træt er jeg af den nu - og elsker at knokle og nusse igennem i haven. Hundene har det ligeså - de nyder at dagene bliver lange og at vi går rundt i haven. Det er så dejligt at tage sig sine nussepauser sammen med hundene når de kommer forbi og beder om lidt opmærksomhed. Så er det bare om at sætte sig ned, tage en hund under armen og nyde lærkesangen mens øjnene rejser ud over stepperne. Naboen har fået 2 kalve, som lige er kommet ud - de er bittesmå og stive på deres ben - og sjove at se på. Udover haven er hundesæconen kommet igang igen med alle dens gøren og laden. Snart går skue og udstillingerne igang igen, og vi skal ud som ringpersonale til div. udstillinger, hundene skal trænes, udstilles og nydes.... Kære forår - velkommen.

Endelig forår på vej - Jubii, foråret ER bare den bedste tid. Det bliver lysere og lysere, og alt det gode er endnu i vente - hver dag i haven byder på nye oplevelser og glæder - det er lidt som at have fødselsdag hver dag . Sys havde tidligt fri idag, så hun tog hundene med en lang tur på engen. Efter arbejde brugte jeg derfor min eftermiddag i haven med forskellige praktiske gøremål akompagneret af lærkesang og stæresnak. Herligt. Vi er endelig kommet i gang med træningen af hundene igen. Var i skoven i lørdags og gå spor i silende regnvejr, men det var bare dejligt at komme afsted igen. Efter påske skal vi igang med rally træningen igen, så mon ikke Cosmo skal være viderkommendemester i 2010? Jeg har meldt ham til verdensudstillingen i Herning, så nu skal vi i skarp træning, og pelsen skal have noget "gro hurtigt" eliksir. I april afholder vi "massagekursus for begyndere" i spanielklubben, og der er endnu ledige pladser - www.regionmidtjylland-spk.dk . Kurset er også åbent for andre hunderacer. Skynd dig at melde til - det bliver super interessant og ikke mindst hyggeligt!

Lækker ny haveblog - Besøg Claus Dalby´s nye haveblog - den er fyldt med fantastiske billeder, og Claus er jo bare nem at lade sig inspirere af. Jeg er den glade ejer af stort set alle hans bøger - og hver og en er en gave. Specielt ELSKER jeg "Den levende have". Kig på blogen og lad dig inspirere her i den glade ventetid.

Kom maj du søde milde.... - Efter 8 ugers uafbrudt sne og kulde trænger lysten til sol og varme sig på her i Voerladegård. Det eneste ærinde i haven for tiden er at fodre fuglene og så lige at skrabe sne, sne og atter sne. Bevares det er kønt, og dejligere med sne og kulde end det vante januar vejr med regn og gråvejr, men på dette tidspunkt hvor foråret er så tæt på, og alligevel så langt væk er det lidt svært ikke at være utålmodig. Vi skal have planlagt to store staudebede som skal tilplantes i foråret, så havebøgerne er støvet af og ligger og frister.Der er stadig en smule stille på hundefronten, vi skulle egentlig gå spor i januar/feb., men er pga. vejret ikke kommet i gang endnu. Måske kommer vi afsted i denne weekend, hundene vil uden tvivl meget gerne. Her hos os vrimler det med rådyr på jagt efter føde, og de er meget aktive kan man se på sporene i sneen, så de to spaniels løber kun løs på specielt udvalgte steder hvor chancen for rådyr er små. Her i eftermiddag kørte vi ud i en stor eng indhegning ved Gl. Ry hvor de kan få lov at strække ud, og altså hvor de elsker det. Cosmo spiste, selvfølgelig, fristes man til at sige, sne. Det er også noget nyt - men ikke overraskende må jeg sige. Han æder fortsat alt, og er ret skuffet over at vi har sat en børnesikring på lågen til skraldespanden, og syv-ni-tretten har han ikke lært sig at åbne den endnu .Jeg har ikke nogen udstillingsplaner lige pt. Cosmo mangler fane under maven efter operationen i november, så vi tager i stedet ud som ringpersonale, så er man lidt med alligevel.I denne weekend skal vi en tur i vinterbadeklubben, søde rygter løber om at der er grødis i bugten...ca. 1 m. grødis skal forceres for at nå ned i vandet. Jeg glæder mig meget, for det er ikke hvert år vi oplever det - noget godt er der ved kulden og længden af den.Så hermed en opfordring til dig som ikke har prøvet havet i vinterperioden, prøv det, men pas på, du risikerer at blive afhængig. Rigtig god weekend.

Sys og Ann Vad Steffensen | Landsbækvej 90, 8450 Hammel - Danmark | Tlf.: 29472250 | ann@horex.dk