Vovseriet
 

Nyt 2012

Det' sørme det' sandt december - Og specielt i år synes jeg godt nok den kom snigende...overmandet før jeg var mentalt klar til alt hvad julen bringer. Underligt at den sådan kan komme bag på en! Efteråret endte med at blive ret travlt med job, uddannelser og så den største tidsrøver af dem alle....hundehvalpen Mira som flyttede ind i efterårsferien. Vi har brugt meget tid og energi på at socialisere og miljøtræne hende til livet. Alt har hun taget i stiv pote med overblik og ro. Hun er en fantastisk lækker, smuk, lærenem, tillidsfuld, aktiv, charmerende aussie.
De tre andre hunde har det fint, og har taget godt imod Mira. Vega er legekammerat, Pfante er putteven og Cosmo er god at følges med når verden er lidt farlig.
Jeg træner Mira med klikker, indtil jul på hvalpehold og efter til næste år fortsætter vi på unghundehold. Hun er super let at træne, hun er opmærksom og meget let at motivere.  
 A dream come true ♥
De tre gule Orpington damerHønseriet
 
Skulle det have undgået nogens opmærksomhed, så er der kommet høns i haven her i Vovseriet.
Vi brugte påskeferien på at bygge luksus-hus og voliere til de nye indflyttere. Intet blev overladt til tilfældighederne, og det må absolut være verdens lykkeligste høns som nu gokker rundt i haven :-)
 
Fra start hentede vi 1 hane og to høns af racen Orpington, og senere er endnu to høner kommet til, mens hanen har fundet andre græsgange. Han var en meget elskværdig hane, men sådan nogen synger jo morgensang, rimeligt tidligt om morgenen. Så af hensyn til natteroen på Blegsø Banke blev han udliciteret som hanemand i en høneflok i Laven.
 
Den vældig elskværdige hane
  Cosmo er blevet fine venner med flokken,   
  dog er det nok ikke helt gensidigt - men 
  mon ikke det kommer. Han er ærlig talt
  mere interesseret i deres rester end han er
  i dem. Pfante synes de er lidt mærkelige, 
  og Vega ser dem vist som potentielle
  grillkyllinger, og sætter en ære i at indfange
  dem ;-)
  Så indtil videre får de adgang til haven når
  hundene ikke er ude. Med tiden må vi se
  om flokken kan forenes.

Opfølgning på overfaldet på Pfante

Rigtig mange har på FB fulgt med i hvordan det gik med Pfante efter han blev overfaldet, og her kommer en opdatering. Søndag d. 4 december gik vi tur ved Ry Hule med alle hundene i snor. Pludselig og helt umotiveret kommer en stor rottweiler han farende imod os - uden snor og uden kontrol af ejeren. Vi og hundene nåede at konstatere dens tilstedeværelse lige før den satte af med drab i sprog og blik. Den gik direkte i flæsket på Pfante som ikke forsvarede sig men blev smækket ned på siden. Rottweileren havde et fast greb i brystflanken på Pfante mens den ruskede og ruskede. Ann og jeg fik ved fælles hjælp vristet den fra sin gøren ved at kvæle den i det halsbånd den trods alt havde på og hive den i bagbenene samtidig. Afsted til dyrlæge med Pfante som var dyb chok. Han blev syet i 3 lag - heldigvis slap han nådigt fra en punkteret lunge, og vi fik ham med hjem efter et par timer. Fysisk og mental pleje varede de næste 14 dage før vi turde lade ham være uden opsyn. Fysisk er han nu næsten hel, men de mentale skader er desværre værre end vi havde frygtet. Herhjemme på adressen og på gåturene i byen fungerer han næsten som før, men han farer sammen/tisser indenfor/flygter - hvis vi hæver stemmen, Vega gøer uden grund og hvis der sker noget som ikke er en del af den kendte daglige trygge rutine. Gæster - også kendte, stresser ham og han har i det hele taget svært ved at håndtere når noget er anderledes end det plejer. Det betyder også, at han dårligt kan håndtere at være med på besøg kendte steder hvor han før har været tryg og tilpas. Så foran os har vi et stort og langvarigt arbejde med at desensibilisere ham til alle de situationer som pludselig er blevet svære at håndtere. Og så er der selvsagt et stort stykke arbejde i at få ham til at håndtere andre ukendte hunde på gåturene. Det aller værst tænkelige lige nu er hvis vi skulle rende ind i en løs hund.....
Cocker Cos oplevede det hele fra jorden, og han havde en uge med chokudløb. Han sov rigtig meget, havde mange mareridt, havde flere epileptiske anfald og tissede indenfor pga stresset væskebalance. Han ligner sig selv igen men er selvsagt på mærkerne over store sorte hunde. Ann nåede at få Vega op på armen så hun slap nådigt og det eneste vi kan mærke på hende er en styrket frygt for store hunde.
Ann og jeg havde en typisk forsinket chokreaktion 6-10 dage efter, med total hudløshed, let til gråd, forvirring, total mangel på overskud og overblik og træthed, træthed og træthed..... 
Jeg valgte at politianmelde ejeren af rottweileren for uansvarlighed, overtrædelse af hundeloven og selvfølgelig lemlæstelse. 
Som hundeejer er det mig, og KUN MIG, der bestemmer hvem mine hunde skal hilse på, og det kan jeg ikke hvis nogle ikke løfter ansvaret og sørger for at have deres hund i snor eller under FULD kontrol. Det er min vigtigste opgave at sikre min hund mod de farer vi møder, lige nu er det andre hunde, og det kræver ansvarlighed fra andre hundeejere - ellers har jeg, og andre som har det ligesom mig, ikke en levende chance. Så er du en af dem som på uansvarlig vis konsekvent lufter din hund uden snor og kontrol, så vil jeg bede dig overveje hvilken betydning det kan have for andre du møder på din vej og på hundeejere helt generelt. Løft nu dit ansvar - også for din egen hunds skyld - du ved jo ikke hvad den oplever når den render hen til andre hunde...... Det kan koste virkelig dyrt på den mentale front, og jeg holder mig fremover ikke tilbage med at politianmelde uansvarlige hundeejere. Bare så ærgerligt at det er nødvendigt. 

 Vær velkommen 2012 - Nytårsaften 2011 blev som vanligt fejret hos gode venner, og præcis da vi satte os til bords fik vi besked om at de hvalpe hvis fødsel vi havde planlagt at observere var på vej. Så det blev ikke denne gang det lykkedes os. Men fødslen gik godt, og vi havde en dejlig aften, som vanligt :-)

Vores hunde klarede årsskiftet godt, og heldigvis har der været meget lidt afskydning af krudt før og efter, her hos os. Tak for det kære naboer :-)         Pfante er stadig meget lidt glad for krudt, mens Cosmo og Vega er ret ligeglade. Men vi tager ingen chancer, og forsøger at skåne dem alle for dårlige oplevelser.        
                      
Sys og Ann Vad Steffensen | Landsbækvej 90, 8450 Hammel - Danmark | Tlf.: 29472250 | ann@horex.dk