Vovseriet
 

Nyt 2008-2009

Det er så smukt derude - Voerladegård er blevet begravet i sne. I morges var vi bogstavelig talt sneet inde, ihvertfald kunne bilerne ikke komme ud. Vi skulle heldigvis først møde kl. 10, så vi havde tid til at vente på at snerydnings mandskabet fik sig skrabet herud på landet. Vi har fået indkøbt en sneskraber som her til aften er afprøvet og godkendt . Hundene er helt pjattede med sneen, blot ønsker lille Cos sig nogle længere ben, for han er nødt til at hoppe for at komme frem. Bine den lille prikkede hoppebold suser afsted, ruller og ter sig tosset - ren glæde!I morgen starter min juleferie, og ihh hvor jeg glæder mig. December har været dejlig, vi har rigtig fået jule't i år med pynt, lys, hygge med hundefolk og gode venner og besøg til julemarked på Løndal Gods. Der var super julestemning med musik, duft og stemning. Her en lille uge før jul starter vi nok snart med julegaveindkøbene, mon ikke vi når det? Vi har fået juletræ i år, et økologisk bæredygtigt genbrugstræ fremstillet af rio-net, glas og drivtømmer. Det står ude i haven pyntet med lyskæde og stråler. På hundefronten har der været lidt stille i december. Vi holder træningsfri i december måned og har ikke været afsted på udstilling med Cosmo siden i efteråret. Han var godt nok meldt til i Herning på DKK udstillingen først i november, men han blev syg og måtte blive hjemme. Det lille fjols havde spist noget af en majskolbe, foruden et par vinpropper. Vinpropperne kom op igen samme vej som de kom ind, men majskolben prøvede at bane sig vej gennem tarmen, men blev stoppet i tyndtarmen hvor den satte sig fast. Så den lille fyr måtte på operationsbordet for at få åbnet tyndtarmen, og ud kom kolben. Har overvejet at få sat lynlås i ham, eller velcrolukning . Han æder ALT og er konstant sulten. En af de nye kommandoer som han har lært på det sidste er "kom ud af skabet". Han åbner uden problemer lågen til skraldespand og diverse madvarer. Stakkels lille sultne hund! Rigtig god jul til dig og dine.

En mild november - November er endnu mild og havesæsonen er endnu ikke helt forbi. Vi har nået at få jævnet skrænten og sat enggræs og nu håber vi det milde vejr fortsætter lidt endnu så frøene kan nå at etablere sig lidt inden kulden kommer. Ellers er det ikke meget vi har fået lavet i haven i november - regn og blæst har ikke været den sjoveste cocktail, så vi har brugt tiden indendørs til alt muligt andet. Men nu er sæsonen snart forbi, og i næste weekend skal nisserne ned fra loftets mørke -tænk sig at det snart er 1. søndag i advent. Julerierne er begyndt omkring os med julestuer og begyndende julelys i kvarteret....og heldigvis er der ikke nogen af naboerne som dyrker julelys som ekstrem sport....

Efterår - Efterår er når...man kan tage i skoven og plukke en ordentlig portion kantareller...når man synes at det er sengetid kl. 20 fordi det har været mørkt i flere timer...når en kop kakao og en god bog i sofahjørnet virkelig giver mening...når haven lever sit eget liv og kun får opmærksomhed i weekenden...når koldskål ikke mere tæller som aftensmad...når det første man gør efter arbejdstid er at stikke afsted med hundene for at suge dagens sidste lys...når pandelampen bliver en vigtig bestanddel af påklædningen. Det er lang tid siden der sidst har været aktivitet her på siden, og det skyldes IKKE at der ikke er sket noget her i Voerladegård, måske nærmere det modsattte. Vi har haft travlt i haven siden vi havde besøg af Kjeld Slot. Da efteråret jo er plantetid var det bare med at komme i gang. Vi har fået skabt rum i haven ved hjælp af ca. 80 m. bøgehæk. Vi flottede os og fik et firma med en minigraver og tørveoptager til at lave det hårdeste arbejde, og så gik vi selv i gang med spade og hækplanter. Resultatet er superflot. Nu mangler vi at få skabt lidt læ til hækplanterne, så vi skal i gang med flettepilen. Hundene har det godt, de tuller rundt og passer hver deres. Desværre har de endnu ikke lært at støvsuge og gøre rent, for så kunne de jo ligeså godt lave lidt fornuftigt mens vi passer jobs. Det må så absolut være det næste de skal lære . De har det alle godt. Vi har lige været en tur på engen og lege med ærteposer. De to spaniels eeelsker det, og så får de spænet af og brugt hovederne samtidig. Når vi er færdige får de hver en pose som de stolt bærer hele vejen hjem, og bytter for en guf. Se det er lykken når man er en spaniel. Pfante snøfler rundt og er med når han gider. Han har ikke det samme store behov for at bruge hovedet, så han er vist nogen gange mest med for at drille de små. Når han finder ærteposen løber han rundt og udstråler "la la la la la i kan ikke fange mig". Det kan de så godt....Lidt klumset, men utroligt charmerende!

Fredelig fredag - Eeeelsker fredelige fredage hvor arbejdsdagen starter kl. 8 og slutter kl 9.30! Sådan en af slagsen var det idag, så da jeg arriverede på adressen lidt over 10 blev jeg modtaget ved døren af tre lettere klatøjede hundebasser, som slet ikke var færdige med formiddagsluren endnu. Så jeg har fået bugt med en masse hængepartier og er nu klar til at holde weekend. Vi har absolut overhovedet ingen faste planer for weekenden, men overvejer om vi skal en tur i biffen med gode venner og se "Pigen der legede med ilden" (fri oversættelse af "Den lille pige med svovlstikkerne" ) Et must er så absolut også en tur i vinterbadeklubben, og så kan vi nok heller ikke lade være med at gå en tur i haven og stikke lidt græstørv op. Vi havde besøg af havearkitekt Kjeld Slot i går, og hooold da op hvor er han go' til det med at se de overordnede linier i en have. Det var noget af en øjenåbner, og vi kan slet ikke vente med at komme i gang med at plante de mange meter bøgehæk som vi skal have i jorden, så vi kan få skabt en masse rum og plads til nye planter. Fantastisk stykke arbejde han leverede på de to timer han var hos os. Dyygtig mand.

Så gør vi sådan...... -  når vi flytter vor klit, flytter vor klit, flytter vor klit..... Og det gjorde vi i den forgangne weekend - i sommerhuset ved Søndervig. Far og mor vil gerne have lavet en nordvendt terasse bag huset i læ fra vest, og det er da ingen problem - altså bortset lige fra at der står en klit - men den flytter vi da bare.... Så det er vi igang med, og vi bliver ikke færdige sådan lige med det første, men så ved vi hvad vi kan lave. Og det bliver en pragtfuld terasse i læ fra vest og med udsigt over havet mod nord, aftensol og lige ud i den vilde natur. Så farvel klit..... Vi har lige bestilt fiberbredbånd på Banken, og nu glæder vi os bare til de får det gravet frem, lagt ind og etableret, så bliver vi fri for kedelige genudsendelser - for så lejer vi bare en film over boksen.... Hundene trives og på torsdag får vi besøg af Kjeld Slot som vi håber kan bidrage med gode ideer til nyetablering af haven - spændende bliver det.

Septembers himmel er så blå - Lige nu er himlen vel snarere gråblå, og det ser ud som om et regnvejr er på vej. Jeg har tændt op i brændeovnen, for nu er det blevet småkoldt indendøre. Egentlig burde jeg nok befinde mig i haven, fjerne ukrudt og trimme lidt hist og her, men med efterårets komme er det bare ikke mere så naturligt at være ude, det er lidt mere barskt og der skal lidt overtalelse til at gå derud når man kommer lettere brugt hjem fra arbejde. Så i dag giver jeg mig selv lov til at nyde det indendøre og nøjes med at kigge ud. Der er ellers smukt derude nu, alle blomster står i fuldt flor og efterårshindbær og brombær er talrige i bærhaven. Midt i september får vi besøg af en havearkitekt, Kjeld Slot ( www.kjeldslot.dk ) som vi har bedt om hjælp til at udstikke de overordnede linjer i haven. Det bliver meget spændende at se hvilke ideer han får. August er suset afsted, det gør et nyt skoleår altid. De første uger med 1.b har været hårde men sjove. Vi er flyttet på helt ny skole med alt i teknologisk udstyr, og hold da op hvor det gør hverdagen og undervisningen lettere. Smartboard'et benyttes flittigt til interaktive spil, og børnene synes det er fantastisk. På hundefronten går det fint. Sys og Pfante var den forgangne weekend med til DM (DKK) og fik en flot 4. plads i rally begynderklassen med 97 point ud af 100. 1/2 point skilte dem fra 3.pladsen. Han er sej ham pfante, og utrolig præcis. Det er en fryd at se på. Årets Gold Cup i Spanielklubben var i år i Hobro. Jeg udstillede Cosmo og Sys var ringsekretær. Bine var med som tilskuer, og Pfante var i pit hos gode venner. Vi træner stadig hundene hver mandag på det "gamle" træningshold. I øjeblikket træner vi fremadsendelse, feltsøg og rally. Vi er nogle stykker som træner til rally-prøver, mens de andre bare træner fordi de ikke kan lade være. Vi har efterhånden holdt sammen i 4 år, kender hinanden og hinandens hunde og alle deres og vores særheder, og det er bare hyggeligt og dejligt at mødes om mandagen. Det er en god start på en ny uge. Af og til kommer der nye til, nogle hænger fast og bliver en del af holdet, mens andre bare er på gennemrejse. "Fnyf" siger lille Cos som ligger og ruller i sofaen. Han har det godt, og har lært at han skal have en pille morgen og aften. Hvis jeg glemmer det minder han mig om det ved at gå hen til køleskabet og kigge insisterende. Der er ikke endnu nogle alvorlige bivirkninger ved pillerne, bortset fra at han nu lettere end før bliver for tyk, og at han er sulten og madsøgende en stor del af tiden. Men han har været anfaldsfri siden vi startede den medicinske behandling for 6 mdr siden, og det er det vigtigste.

Haveglæde - Sidder i haven og nyder den sidste feriedag i denne omgang. Jeg stod op sammen med Sys, staklen skulle på arbejde ;-), for at træne mit sovehjerte til at nøjes med 7-8 timers søvn imod sommerferiens 9 timer. Og når man så lige er kommet ud af sengen og træder ud i haven så er det slet ikke så slemt endda. Lige nu er det hele bare frodigt og flot, og selv græsplænen er blevet grøn igen ovenpå sommerens regn. Bærhaven leverer alle de bær som hundene kan spise, og hvis vi er rigtig hurtige så er der også nok til os. Om nogle år, når det hele er vokset til, regner vi med at vi tager de øverste, og så kan hundene muntre sig med dem de kan nå. Det er fantastisk at følge de bede som man i efteråret og det tidlige forår plantede til med knolde og stængler - de står nu og ligner en million, og vi kan slet ikke få nok af at kigge på dem. Inden vi tog på sommerferie havde vi lige et bed af de større som skulle renses for ukrudt, mest kvikgræs og juletræer fra helvede (læs; paderok). Vi tømte i foråret bedet for buske og skal have plantet det til med enggræs, buske, forskellige "vilde" blomster, roser og træer. Bedet skråner og er vel ca 40 * 3 meter, så der er nok plads at boltre sig på.....og det skal vi lige love for at ukrudtet gjorde. Vi bilder os ind, at vi er ved at have styr på det, men ukrudt forgår jo som bekendt ikke så let! En gennemgravning med greb og spade har nu gjort meget ved det....og også ved musklerne i armene . Cosmo fandt lidt skygge under et af æbletræerne, og det var så det han bidrog med. Bine og Pfante plukker æblerne fra træerne, Bine for at lege med dem og Pfante for at spise dem. Det bliver godt, når træerne engang når op i en højde hvor selv en labrador ikke er stor nok. Ferien ved vesterhavet var rigtig dejlig. Det blev til ialt 2 1/2 uge med afstikkere rundt i det ganske danske land. Vi havde overvejende godt vejr i Søndervig, så meget tid gik med at sidde ude i sol og læ og læse. Hundene nyder at være derovre. Grunden er hegnet ind, og alle, på nær lige Bine Springmaskine, respekterer hegnet, så de færdes frit. Bine færdes så lige lidt mere frit, for hun holder daglig springtræning når hun føler behov for det. Hun legede i år med Zita (Kleiner Münsterlænder) og Ronja (blandings hyrdehund) som boede i nabolaget. De to kom et par gange om dagen op for at se om Bine var med på noget sjovt. Så sprang hun over hegnet, legede med dem nogle minutter, og så sprang hun retur igen. Kært . Cosmo og Pfante stod så på den anden side af hegnet og så enormt misundelige ud. Der er lige lidt mere hunde frihed når vi er i sommerhuset, for gåturene foregår som regel også i fri dressur. De elsker de åbne områder hvor de kan spæne rundt og opsnuse spor efter harer og agerhøns. Det sker sjældent at de faktisk møder dyrene, men alene det at opsnuse sporene er især Bine vild med. Det er bare dejligt at se hende i hendes rette element. Cosmo og Pfante vil heller læse avis. Da vi kom retur til Marmeladegård efter 14 dage var græsset knæhøjt og dræbersneglene talrige. Så vi har brugt den forløbne uge på at få styr på haven igen. Jeg har været på jobbet 4 dage og har fået forberedt det nye skoleår, så jeg er klar når 1.b på mandag dukker op vandkæmmede og nystrøgne med nye skoletasker. Jeg glæder mig til at se hvad vi kan udrette sammen - det er altid spændende med nye børn som bare glæder sig til at lære. Weekenden skal bruges i haven, man bliver jo aldrig færdig.....!

Bizart overfald... - På morgenturen i dag var hundene og jeg ude for en noget bizar og lettere grinagtig og underlig oplevelse. Vi kom roligt gående op ad landevejen, forbi et hus med en gammel, sur labradoragtig hund som altid gør af os og som normalt er i lænke...det var den bare ikke idag! Den kom springende ud som den plejer, men idag manglede den lænke som plejer at bremse den. Jeg skulle tænke hurtigt, da jeg jo havde alle hundene i snor, og lod derfor Cosmo være den hund som skulle agere stopklods og værn mod de andre hunde indtil ejeren fik fat på hunden. Cosmo har et rigtig godt hundesprog, og plejer at kunne holde løse hunde hen indtil de kommer under kontrol. Men ak, idag var det et rigtig dårligt valg, for den sure hund løb lige hen og overfaldt Cosmo, som væltede rundt og selvfølgelig stak i et hyl. Der satte Pfante lige godt grænsen, for han gik hen og lagde den sure ned og så fik den ellers læst og påskrevet.....og her kommer så det bizare.....ejeren, en kvinde, kom løbende ud på vejen (og her taler vi altså en offentlig landevej i et befolket kvarter) fuldstændig splitterravende nøgen, dansende en indianerdans og udstødte lyde mens hun troede at nu blev hendes sure hund taget af dage. Da Pfante var færdig med at opdrage på den, trak jeg ham roligt væk så damen i Eva-kostume kunne få fat på sin hund, og så kunne vi gå videre, lettere rystede. Heldigvis skete der ikke noget med de tre hunde jeg havde med, og jeg må sige, at jeg ikke aner om der skete noget med den anden, for damen havde MEGET travlt med at komme ind på matriklen igen.

Skide dygtige hunde...- En helt vild dejlig dag i Vejen er ovre med fine resultater og stolte hundemødre. Vi har været til Rally-lydighedsprøver - Bine og Pfante i begynderklasen, hvor Bine fik 96 point og blev Rally Begyndermester, Pfante fik 99 point, blev 2.vinder i sin klasse og kvalificerede sig til Danmarksmesterskaberne i Rally-begynderklassen, efter at ha´ fået 98 eller derover i to konkurrencer....stolt som en pave er jeg. Tænk for et år siden var jeg ved at opgive træningen med Pfante pga. stress - SKØNT at det skulle gå anderledes. Ann stillede op i viderkommende-klassen med Cosmo og de bestod med glamour til trods for 2 førerfejl til store fratræk. Cosmo gik sådan set rigtig fint og var som altid en glad og koncentreret cocker hele vejen...selvom han lige synes han skulle løbe udenom et skilt undervejs...Fjollede vovse. Nu er hundene faldet omkuld og vi klasker snart om på hver vores fifa. Imorgen skal vi atter til Vejen for at være sekretærer for en dommeraspirant og ellers bare slappe af og kigge på hunde. Vores egne får en velfortjent offday på matriklen. Fortsat rigtig go weekend og go uge.

Naboen har fået tvillinger - lørdag morgen dukkede de to små kalve frem fra staldens mørke trygge halm og lige ud i den store verden, på deres lange vaklende ben...Og idag er det store valgdag - vi har ikke været oppe og stemme endnu, men vi skal nok nå det. Vi vakler stille omkring alle 5 og restituerer efter gårsdagens konkurrencer. Alle tre hunde stillede op til Rally-konkurrence i Sabro og gjorde sig umage, så de bestod alle tre med fine points - Bine med 97, Pfante med 98 og Cos med 90 - alle ud af 100 mulige. Stolte var deres mødre og stegte efter en hel dag i solen. I haven går alt vel - vi førsøger efter bedste evne at følge med kvivkgræsset.....og glæder os til bærhaven begynder at gi´ de første bær. Endnu har vi ikke været ude på bare fussetæer en sommermorgen efter bær.....men det har jo heller ikke rigtig været sommer endnu...I morgen er det vores fødselsdag og da er vi inviteret til middag hos gode vener, som da ikke synes at vi selv skal står for maden - SKØNT. Fredag kom mor, far og søster med børn med en trailerfuld brænde, en ananas, 2 fluesmækkere og et hvepsenet - så kom ikke og sig at vi ikke er blevet begavet.... Det med gaver har ikke helt samme betydning mere - og jeg satser på at vi godt kan falde i søvn iaften Vi var fredag i Århus og se åbningen af "Sculpture by the sea" - en masse skulpturer som står fra Tangkrogen til Ballehage - det kan anbefales at lave en udflugt hertil og se nærmere på alle værkerne - de er både flotte, sjove, pudsige og tankevækkende. Næste weekend skal vi atter til Rally-konkurrence - nu i Vejen, og så nærmer sommerferien sig med hastige skridt for Ann´s vedkommende - det sølle menneske.... Go søndag og uge.

Snart juni - Det er gooodt nok længe siden der har været noget nyt at fortælle her i vovseriet, eller også har vi bare haft så tavlt, at vi ikke har fået det gjort! Ja de pokkers job's stjæler jo rimelig meget tid, og da Sys er startet i nyt job fra 1. maj er hun godt træt og brugt når hun vender hjem. Hun er blevet afdelingsleder/pædagog i børnehaven her i Voerladegård, og har skullet bruge en del energi på at omstille sig til den type arbejde igen. Hun er glad for det, men larm, som der jo er i de fleste institutioner, trætter utroligt meget indtil man har vænnet hovedet til det . Heldigvis var vi over haven det tidlige i forår, så den er rimeligt selvkørende, og kræver ikke den store pasning. Istedet kan vi nu sidde i de nyindkøbte havemøbler og skue udover det alt sammen, og nyde alle planterne og blomsterne som er kommet til siden sidste sommer. Nogle af pæonerne som blev plantet i efteråret kommer med blomst i år, og alle dahlia'erne ser ud til at komme op over jorden, så vi har endnu det helt store blomsterflor i vente. SKØNT. På hundefronten går det godt. Hundene er tilmeldt to rallyprøver som jo gerne skulle beståes indenfor de næste 14 dage, de to spaniels er begyndt på jagttræning i SPK regi., og om 14 dage starter vi sportræningen op igen. Vi er hjemme i pinsen, Sys har lagt sig med mavepine og opkast, så jeg har sat mig på terassen med computer, bog og solparasol, og håber på at slippe for at blive smittet. God pinse.

Tulipan paradis - Her i Voerladegård nyder vi foråret i fulde drag. I efteråret lå Sys på knæ i bedene og plantede et par hundrede løg, bla. tulipaner, og hold da op hvor vi nyder det nu. Det er helt fantastisk hvad sådan et lille løg kan skabe. Vi har flere forskellige slags, i fantastiske spektakulære farver og nuancer. En af dem som er sprunget ud netop i dag hedder "Blue Spektackle" og er virkelig fabelagtig flot. Planterne i den bombastiske bærhave er også ved at springe ud, så nu bliver det snart virkelighed at kunne gå ud på bare fussetæer i de tidlige morgentimer og plukke en skål bær til morgen smootie, ihh hvor jeg glæder mig. Glemt er alt slid og slæb, og de mange timer vi brugte i efteråret på at flytte sand ud, jord og grus ind . Med hundene går det fint. Vi træner frem mod næste rally prøve i Sabro d. 6. juni. Alle hundene er meldt til, Bine og Pfante i begynder klassen og Cosmo i øvede klassen. De har det fint alle tre, Pfante viser bedre takter end længe mht. til træning. Han har haft tendens til at stresse lige rigelig meget på træningsbanen, men det er kraftigt forbedret, og han er nu kontakt og trænbar det meste af tiden. Mht. til Cosmo's epilepsi så går det heldigvis fint. Han er stadig ikke mærkbart påvirket af medicinen, og har været anfaldsfri siden jeg startede med at medicinere ham. Midt i maj starter vi på jagttræning med Bine og Cosmo i Spanielklubben, Region Midtjylland. Nu skal vi prøve at se hvad det er for noget. Bine er den af hundene som er mest jagtfikseret, og det giver jo god mening at træne dem til det som de oprindelig er skabt til. Så må vi se hvad det fører med sig :-) Pfante er godt nok også oprindelig en jagthund, men han ved det bare ikke, og viser absolut ingen lyst til at jage....andet end mad.

Rally prøve - Så fik vi en rally begynder mester i familien, Cosmo bestod prøven i dag i Hedensted med 99 point, og blev dagens nr. 2 i begynderklassen. Den lille prikkede gummebold Bine bestod også med bravour, 91 point til hendes første prøve - det lover jo godt for fremtiden. I morgen skal hundene hvile på laurbærene, for vi skal begge være ringpersonale på udstillingen i Hedensted. Sys har haft fri hele ugen, så haven er som forvandlet, og mange planter har byttet plads. Fortsat god og solrig weekend.

Endelig forår - Så kom det endelig, det længe ventede forår. Vi er allerede i fuld gang i haven med at anlægge nye bede, og passe de gamle. Vi har godt og vel 2000 kvm græsplæne endnu, og SÅ meget græs er det jo heller ikke sjovt at slå! Bærbuskene i den gigantiske bærhave er ved at vende tilbage til livet efter vinterpausen, og tulipaner, pæoner og roser er vågne og venter nu bare på lidt mere varme. Foråret er favorit årstiden, den tid hvor man endnu har alt det gode, til gode . I denne uge har vi haft besøg af cocker Cami, og man kan altså godt lufte 4 hunde på en gang....og vi skal jo aflevere ham igen...så....Han glider fint ind i flokken, og ser ud til at nyde at være en del af en flok. Jeg (Ann) har haft påskeferie hele ugen, og har været ved Vesterhavet, Søndervig for at få sommerhuset gjort sommerklar. Vi gjorde det en solskinsdag, slæbte alle møbler, madrasser og dyner ud til luftning, og gjorde hovedrent. Så nu venter nogle gode påskedage, hvor jeg ikke vil foretage mig noget som helst andet end det absolut nødvendige. Og forhåbentlig kan det gøres i en stol på terassen. Om 1 1/2 uge skal Cosmo go Bine til rally-prøve i Hedensted. Håber på en bestået prøve, for så er Cosmo begynder mester. Vi har trænet meget de sidste uger, så det kan vi ihvertfald ikke give skylden hvis det fejler . Cosmo er nu oppe på fuld dosis Fenamal mod epilepsi, og heldigvis har vi ikke kunnet mærke de store ændringer på ham, altså lige bortset fra at han er anfaldsfri (jubii). Han har taget lidt på, så han er nu på kur for at nå ned på kampvægten igen. Kan du have en god påske.

Senge kammerater - Hundene elsker weekenderne hvor der et tid til at indsætte nus på "nussekontoen" inden dagen for alvor går i gang. Som regel står de op og går en tur ud i haven, for derefter at komme tilbage i sengen, hvor vi som oftest sadig befinder os, og SÅ er det tid til nus og hygge. De får megen nærhed på den måde, og det er ikke kun hundene som elsker det . Vores hunde sover i sengene (hvis de da vil), og det er et bevidst valg fra vores side. De er alene 4-7 timer pr. dag, og i en travl hverdag er det en fantastisk dejlig stund at have med hundene, lige inden man skal sove og når man vågner. Det er fantastisk deligt at vågne op, til en lille forventningsfuld hund som sidder tålmodigt og venter på at man slår øjnene op, til et lille kys på næsen og til lyden af en logrende hale. Der er mange meninger om det at have hunde i sengen, men jeg synes det giver mening at kunne give hunden, flokdyret mulighed for nærvær, også om natten. Og så elsker jeg at ligge og lytte til en sovende hunds åndedræt , det er utroligt afslappende. 

Siden sidst..... - Cosmo er startet i medicinsk behandling for epilepsi. Jeg havde håbet at kunne slippe for at medicinere ham, men hans anfald blev for hyppige til, at dyrlægen og jeg syntes det var forsvarligt. Heldigvis har han ikke endnu reageret synderligt på medicinen, han er blevet en kende mere urolig og rastløs, men det er en bivirkning som oftest forsvinder når kroppen har vænnet sig til medicinen. Han har ikke haft anfald siden vi startede op, og forhåbentlig vil vi se at hans anfald enten hører helt op, eller at de ihvertfald mindskes og bliver sjældnere. Vi er optimistiske. Ingen ved helt hvorfor epilepsi opstår, men ca. ligeså mange hunde som mennesker rammes af denne sygdom, ca. 5 %. Efter ca. et år uden anfald kan man forsøge at trappe hunden ud af medicinen, så det er ikke sikkert han skal medicineres for ever. Tiden må vise det. Vi er startet op på rally-træningen igen, og har lige meldt Cosmo og Bine til Rally prøve i Hedensted i april. Pfante skal ikke til prøve, for han stresser stadig for meget i træningssituationer. Vi forsøger at opretholde spor-formen, heldigvis hjælper foråret og lyset på lysten til at komme ud . I denne weekend holder vi træningsfri. Sys har besøg af 3 veninder, snakken går og vinen flyder, og i morgen, søndag, skal vi en tur i Århus-bugten. Det er alt for længe siden vi sidst har været i vinterbadeklubben, og snart er det jo sommer igen. Kan du have en fortsat god weekend. Vi vil gøre vores for at trække den i langdrag

Længes efter farver - Så blev det søndag igen. Vi er kommet hjem fra skoven - spor med vovserne og Sys er gået i haven...nu kunne hun altså ikke vente mere. Men mon ikke hun snart kommer ind igen...det regner og blæser kraftigt fra vest . På Cosmo's spor havde jeg i dag lagt 10 genstande, og han fandt dem alle 10. Dygtig hund. Han har sat kadencen lidt ned, efter at jeg introducerede genstande på sporet, så nu kan jeg igen følge med ham. Pfante og Bine har ikke helt, endnu, forstået det med genstande på sporet, men med lidt træning og optimering af genstands-gufferne skal det nok komme til dem. Bine's motivation er rettet mod enden af sporet hvor hendes bold ligger, så den må nu vige pladsen for noget som er lidt mindre interessant, så prinsessen kan fokusere mere på genstandene og den guf som følger efter. Snart starter træningen på træningspladsen igen, for vi skal have hundene i rally-form til forårets konkurrencer. Cosmo mangler bare en bestået begynderprøve, og den håber jeg på at få i Hedensted i april, og så skal vi videre med øvede-klassen. I ferien havde vi sat en rallybane op i haven, og Pernille, Yoshi og Daiju var nede og træne. Super hyggeligt var det, og med forårets komme vender forhåbentlig træningslysten tilbage med fornyet styrke. På denne årstid begynder jeg altid at længes helt afsindigt efter farver, de kraftige intense farver som blomster kan fremtrylle. Dagligt er bedene underlagt kontrol for tulipanspirer, det er dæleme for dyrt at gå og fylde huset med dem fra butikkerne når man kan plukke dem i haven. Men ak vi må nok punge ud et stykke tid endnu, løgene ser ud til at sove fint dernede i jorden. Men snart skal vi have gang i forspiring af dit og dat, og så fyldes huset da i det mindste af forår. Jubii. Rigtig go' søndag.

Kender du Ronnie Handskemager??? - Vinterferien er godt igang - herligt med luft under vingerne og frihed til at gøre hvad man vil når man vil det.... Søndag er spordag, og vi har ganske som altid igen idag været i skoven og gå skovspor med de 3 firbenede, drikke kaffe, spise kage og snakke om løst og fast og hund. Så ser man os - 7-8 mand, sidde ved det traditionelle borde/bænkesæt - på tæpper og poser, for ikke at blive for kolde i den bageste og med bordet fyldt med div. smagsforstærkere og drikke kaffe og lade som om det slet ikke er koldt at sidde stille. Der bliver ind imellem kigget lidt efter os af andre skovgæster som haster forbi, fordi det blæser og sneer.... Og der sidder vi og drikker kaffe.... og har det så grusomt hyggeligt. Men ind imellem så pruster vi op og ned ad bakker, gennem krat så tæt, over vand og over væltede træer. Først en gang helt alene, mens vi nøjsomt binder køkkenrullestykker omkring små kviste (som tjek for om hunden nu også går efter det rigtige spor) og lægger små pinde vi har med hjemmefra ( tja..... - med små mærker så vi er sikre på at det er de rigtige pinde hunden markerer på..) og sørger for at sporet ikke bliver forudsigeligt for hunden - og tro mig det kan det sagtens - særligt hvor skoven er meget tæt, for her har man tendens til at gå efter lysninger og naturlige små dyre-stier - fordi det er så træls at skulle kravle der hvor det er allermest unaturligt at befinde sig.....Men hvad gør vi ikke for træningen af de kære. Og når så sporet er lagt med største præcision og vi er død forpustede og trætte, så er det skønt at sidde og køle ned en times tid inden sporet kan gås. Det er nødvndigt at sidde... og ikke fordi man er i dårlig form (!!!) - naj - det skyldes ene og alene (!!!!) at sporet skal have lov at udvikle sig, den proces der går igang når vi tramper gennem krat og sætter vores fodspor skal have lov at foregå i fred og ro, og færten skal være lige der hvor den er mest optimal for hundene. Jo mere øvede de bliver, jo ældre spor går vi, men her om vinteren sidder vi altså ikke og venter over 2-3 timer.... Vores spor er alt mellem 1 og 2 timer gamle før hundene får lov at gå dem. Og køre hjem når sporet er lagt, for at vente 3 timer eller mere, det gør vi heller ikke, for så går vi jo glip af hyggen omkring det skide kolde borde/bænkesæt..... Bine havde længde på sit spor idag - gik et smukt 1000m spor i meget kuperet terræn og rigtig mange forskellige underlag, over 2 gange vand + en trædesti - og fandt selvfølgelig sin elskede bold i enden... Pfante træner ro og koncentration på sine spor for tiden. Så han gik igen idag et serpentinerspor, totalt uforudsigeligt og med sving og drej i alle retinger, men meget koncentreret og flot. Cos har fart på, men trods det, klarede han som vanligt sit lange spor på 1000 m, gennem alt hvad skoven rummer, i fin stil og uden slinger. Og nu er Ann omsider færdig med at pille det træ, han har sanket på sin vej, af ham..... De spaniels - de spaniels. I løbet af ugen vil vi atter være at finde i skoven for at trampe rundt der hvor det er allermest ufremkommeligt - for det er en af de aktiviteter der virkelig giver mening for hundene - og der er vel lidt skovglobetrotter over os......Igår mens jeg stod og snittede grønt til lasagnen, hørte jeg pludselig en sang i radioen, som bragte minderne tilbage af memory-lane til de ustyrligt glade timer i træningssalen med stepbræt, elastik, go´ musik og Ronnie Handskemager foran spejlet.... Og så slog det mig - HVOR er han blevet af... Hvor træder han sine fitness-sko i disse tider? Og til Jer der ikke kender Ronnie Handskemager - så er der bare at sige, at I er gået glip af noget bag et stepbræt. Ronnie var en fantastisk instruktør, men hvor er han nu? Og Handskemager, det ER et navn. Nå men det er ved at være for varmt at sidde ved brændeovnen - den bageste er tøet op. Jeg vil ind i lænestolen med bogen og nyde ikke at skulle lave en ski.....før jeg er nødt til at rejse mig op om føje timer og sætte lasagnen i ovnen - pyyyyh. Næste søndag skal vi til Frederecia til DKK udstilling med Cos - ellers har vi kun løse aftaler og sociale sammenkomster på planen i ugen der kommer.

Endelig februar - Velkommen til d. 1 februar - dejligt at januar langt om længe er forbi. Vi nyder meget den 1½ time som dagen er tiltaget med på klare dage. Skønt at nå at se lyset når man har fri. Vi har været i skoven idag og gå spor med vovserne. De gik alle tre rigtig godt trods frost og langsom omsætning i skovbunden. Pfante gik et serpentiner-spor idag med masser af buer og uforudsigelige knæk - og rigtig fint gik han. Det er skønt at se hundene arbejde på deres favorit-aktivitet. Bagefter gik vi en tur rundt om Slåen Sø og hundene tog sig en badetur.... Alle tobenede holdt fødderne på fast jord. Vi afholdte melodunteaften med Michael og Thomas igår - og herfra skal lyde et ok for vindersangen - men vi var nu alle enige om at det ville ha´ været rart at se Jimmi længere fremme - det var sgu en go´ sang han sang. Danmarks bronze-kamp er netop overstået, Bine tøffer rundt i haven med sig selv og sin plasticurtepotte og Ann spiller Mario på wii.... Go´ søndag aften og go´ uge 6.

Tak for valget - Først og fremmest takker vi her på vovseriet for valget til bestyrelsen i region 7+8 i Spanielklubben. Vi ser frem til samarbejdet i den 7 mand store bestyrelse.  Siden sidst har vi begge afsluttet ringsekretær-kurset, og Sys har allerede haft sin debut som "ringskriger" (læs: ringsteward) på SPK udstillingen i Stoholm sidste weekend. Selv udstillede jeg Cosmo, og sad også "elev" hos Inga Bonnez som var "ringskriver" (læs; ringsekretær) begge dage. Hvis jeg engang bliver lige så dygtig og cool som Inga, så tager jeg hatten af for mig selv :-) Cosmo klarede to dages udstilling med sit sædvanlige kølige overblik. Han var dog lidt konfus lørdag, da en tæve i løbetid forstyrrede hans hjerneceller :-) Det der med at løbe rundt i ringen efter en pølsebid var pludselig ikke lige så vigtigt, som at opstøve tæven udenfor ringen ;-) .....han fandt hende også. Dygtig hanhund.....Ugen er spurtet afsted, og nu er det blevet fredag, fastelavnsboller, caffè latté og håndbold. Lørdag er plan-løs, elsker den slags sjældne dage. Ved dog, at der åbner en ny outdoor butik i Århus, som har gode tilbud på ting som man ikke kan leve foruden, så måske kører Touran en tur derind....og mon ikke også melodunte kommer til at farve lørdagen. Søndag skal vi i skoven og gå spor med hundene, op og ned af bjerge og bakker og gennem krat og bregner. Glæder mig allerede. Ha' en rigtig god weekend, den sidste inden vinterferien....siger den heldige lærer.

Weekend - Så er vi kommet godt og vel halvvejs igennem januar, og må resten gå hurtigt, så man begynder at få en forsmag af foråret! Indrømmet, januar er min absolutte hademåned. Men derfor skal man jo alligevel fungere, hundene skal luftes og trænes, og arbejdet skal passes, og så lige pludselig banker februar på. I går var et af højdepunkterne ved januar, spordagene med hundeholdet, som i januar og februar erstatter træningen på træningspladsen. OG det var skønt at tilbringe den halve dag udenfor i godt selskab. Hundene nød det mindst lige så meget som menneskene og gik nogle super spor. Bagefter gik vi en lang tur, så det var nogle trætte hunde vi havde med hjem. Resten af lørdagen passede vi på at sofaerne ikke stak af. I dag søndag har vi været en tur i Århus, nærmere bestemt, Vikingebadeklubben Jomsborg. Hundene blev luftet af i Riis skov inden, og så gik vikingerne i vandet. Blæsten var hård, så der var god bølgegang i bassinet. Vandet var dejlig koldt, og saunaerne pragtfuldt varme, og efter et par timer vendte vi trætte og afslappede hjem.I morgen skal vi på anden del af ringsekretær kursus i DKK kreds 6. Næste weekend står den på 2 dags udstillling i SPK, Stoholm. Det glæder vi os til. Kun Cosmo skal udstilles, for Bine lider stadig under overfaldet i Herning, og er som en spændt nervøs fjeder når hun med snor på tvinges til at være i tæt selskab med andre hunde. Så hun og Sys holder en pause med udstillinger et stykke tid. Rigtig god januar søndag.

Og OL - champ... - i interne konkurrencer indenfor total kropskontrol på balanceboard jan 2009 er tra tra tra tra............. Sys Vad Steffensen - konen uden fjæsbogprofil....men med en overdreven god kontrol over selv de "betteste" muskelfibre i den store krop...... Vi (jeg; læs mig selv) ønsker hende hjertelig tillykke.  Redaktionen.

Matrikularis Bine i front - 3 glade hunde er kommet igennem overgangen til 2009 uden de store traumer... Cosmo er stærk og totalt ligeglad med knald og larm, Bine er sådan set også ligeglad - det lader hun ihvertfald som om..... og så giver hun sig til at gø istedet, for ligesom at skræmme knaldene væk..... men den lille Pfante i sin 37 kg. store krop bliver aldrig glad for nytårsaften. Det til trods klarede han nu aftenens larm flot. Han lå ved sin mors fødder og senere i sofaen fik han lov at agere nakkepude og halskrave ...så er det ikke så svært. Så han kom igennem uden beroligende medicin og sov næsten igennem kl 00 larmen trygt i sin mosters seng hvor der var mindst larm..... God nytåraften for os alle, og dagen efter var vi alle friske og glade i hovederne. Jeg, Sys, har været i arbejdstræning et par dage, hver arbejdsdag efterfulgt af 2 dages fri, så jeg er langsomt tilvænnet til mandag hvor arbejdsåret starter igen. Ann derimod går en kold tyrker imøde...... og måske har hun slet ikke kræfter til at logge på fjæsbog de første par dage, men så må I altså bære over med hendes fravær....... Nej spøg til side - det klarer hun nok.....men så får vi måske istedet ikke noget at spise de første dage........... Jeg har stadig ingen fjæsbogprofil, og jeg går under navnet den stædige vestjyde herfor.....og har naturligvis heller ingen venner.......sikken en lovende start på et nyt år....... Istedet sætter jeg Ann til at kommunikere med dem jeg kender som hun "dater" med og på den måde får jeg alligevel klemt en hilsen igennem cyberspace..... egentlig skide smart. Jeg har iøvrigt fået en ny klie/flæk-økse, hvormed jeg kan flække enhver genstridig kævle, så imens Ann klarer alle de sociale arrangementer gennem nettet står jeg jeg som en anden stor martyr i brændeskuret og flækker og flækker, bærer brænde ind og sørger for at hun kan holde sig varm mens hun gør sit........ Og øksen er en logmatic, og er af finsk oprindelse - og gul som en tysk regnfrakke.....men den er go´ - også for tøser. Bine har iøvrigt som overskriften viser, pådraget sig et nyt navn. Idet hun er den klart mest opmærksomme, og klart den af hundene der passer bedst på matriklen - har hun tildraget sig den fornemme og højt respekterede titel "matrikularis". Ingen - heller ej pindsvin lister sig forbi Bines skarpe øje ind i haven, ej heller når det er mørkt. Her slåes øjet fra og næsen til..... Næsen blev godt brugt i skoven idag, hvor alle hundene pludselig tog fart på og fløj ind i skoven - skarpt snusende og undersøgende i skovbunden. De havde fundet blodspor fra et dyr som tilsyneladende havde vandret omkring i såret tilstand..... og sådan et spor er lige noget for en hundnæse. Vi fandt dog ikke dyret..... trods ihærdig søgen. Nå vi er på vej i byen - har en wii-date hos Michael og Thomas, og er inviteret til lammebov. Ann har udfordret Michael i haeding...... hun er en sand mester i at svinge hovedet fra side til side og undgå både sko og pandabjørne..... Og ved du ikke hvad der snakkes om, så kan jeg blot sige - synd, for wii er et fantastisk sjovt og motionerende stykke legetøj..... og så kan man få pandabjørne i hovedet hvis ikke man sørger for at flytte tuden....... Godt nytår, go´ weekend til dig og go´ arbejdsuge.

Årets sidste dag - Så er alt juleræset slut og hverdagen banker på igen. Sys var på arbejde i går og skal igen d. 2.jan. Jeg har ferie til d. 5. og hold da op hvor jeg nyder det :-) I dag har vi været på et par timers gå tur med hundene ved Øm-kloster, og i eftermiddag får de en spandfuld guffer kastet ud på græsplænen så de er godt trætte i aften. Her har indtil videre været forholdsvis stille og roligt, men Pfante ville dog gerne være halskrave i nat da der blev skudt af, Bine og Cosmo gøede bare ad larmen. MEN iaften må vi jo nok forvente mere krudt-larm, så vi må gøre hvad vi kan for at skåne stakkels Pfante. Har overvejet et par høreværn med radio. Et år gav vi ham nervemidicin og beroligende piller, men det var ikke det store hit, så vi må hjælpe ham på anden måde. Vi har med succes fyldt guf i gabet på ham hver gang der lød et brag, så han nu forventer at efter brag komme guf. Sådan lidt a'la klikker træning. Så er det knap så slemt synes han. Godt nytår .

Årets korteste dag - Så nærmer julen sig med syvmile skridt. Vi skal begge på job i morgen, så vi er ikke gået i ferie-mode endnu. Lige nu sidder jeg i karnappen og ser lyset svinde ind her på årets korteste dag. Så nu begynder lyset langsomt at vende tilbage, og jubii for det. Mørket er hyggeligt og dejligt når man sidder indendøre med stearinlys tændt, men udenfor kan jeg altså ikke finde noget fornuftigt at bruge det til :-). Glæder mig allerede nu til skumringsforårsmorgen'er med fuglekvidder. Det er bare den skønneste årstid, synes jeg. Hundene og jeg er alene hjemme, Sys er sendt på julevisit hos veninder, så vi har siddet stille en stor del af dagen med Ken Follett's "Uendelige verden" på skødet og god musik i ørerne. De næste mange dage kan snart nok trænge sig på med leben og larm, så det er med at nyde stilheden før storm.... Vi har haft hundetrænings holdet på juleafslutning i denne uge. Dejlige og engagerede mennesker, som det er smittende at være sammen med. De første par måneder af det nye år mødes vi i skoven og går spor, og engang imellem tar' vi lige et smut hjem for at skifte tøj og få fyldt termokanden op påny :-) Cosmo og jeg skal have trænet op til den næste rally udfordring, og have øvede-øvelserne pudset af, for det er jo det næste projekt, når vi altså lige får den sidste begynder prøve på plads i rally-bogen. Sys har planer om at få Bine og måske også Pfante i gang med rally konkurrencerne i det nye år. Vi træner fortsat pre'agility, og de to spaniels synes det er sjovt. Det er en øjenåbner for os hundeførere, for hold da fast hvor hundene læser kropssproget, den viden kan man godt bruge andre steder også :-). Her fra vovseriet vil vi ønske dig og dine, tobenede som firebenede en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Julenissen snart RB-mester - I dag har Ann og Cosmo været til rally-prøve hos Ribe Hundevenner. Cosmo bestod sin anden begynderprøve med 92 point, og mangler nu blot èn bestået prøve for at være rally begynder mester. Flot synes hans stolte mor, Cosmo tager som sædvanligt al virakken med ophøjet ro . Fantastisk hund at arbejde med! Sys har, som sædvanligt fristes man til at sige, været i haven. Hun har plantet bøgehæk, så bærplanterne i den bombastiske bærhave kan få noget læ for vestenvinden. Har vi forresten fortalt at Cosmo's opdrætter, Kennel Wise Cocker har hvalpe lige nu, og har en lille han-hvalp til salg endnu, mor er Cosmo's søster og far er en lækker cocker fra Kennel Sundew. Kig forbi hjemmesiden og lad dig friste.......www.123hjemmeside.dk/wise-cocker . Det var alt for nu. God juleweekend til jer alle.  

Årets sidste udstilling - Vi er netop hjemkommet fra Årets sidste udstilling i Spanielklubben, så resten af året skal hundene pøle rundt og være "rigtige" spaniels....ikke at de har noget imod at blive vasket og trimmet, men det er vist mest for vores skyld at de deltager i aktiviteten . Udstillingen var en blandet oplevelse som den slags nogen gange er, med så mange mennesker og hunde forsamlet. Men man kan nu altid regne med godt og hyggeligt selskab i cocker-ringen hvor vi hovedsageligt holder til. I går var Cosmo og Ann til skue i DKK kreds 6. Det er altid super hyggeligt, og rigtig velplanlagt og gennemført. 114 hunde var tilmeldt. Sys, pfante og Bine var i haven, og har tryllet bærhaven færdig, så nu kan vi også snart slukke ned for haveaktiviteterne for i år.I morgen skal Cosmo med Ann i skole. Han er gået hen og er blevet en lille maskot for 3 kl. og de savner ham. Så han skal være med til at juleklippe hele dagen sammen med en masse børn som synes han er fantastisk. Heldige hund. Mon ikke han får tiltusket sig nogle havregrynskugler.... Lige nu hviler han ud efter to hårde dage, men jeg ved at han er klar på endnu en dag, med alt hvad den bringer, når han slår øjnene op i morgen tidlig. Glædelig 1.søndag i advent.

Graveren Ann.... - Monsterdejlig weekend. Fredag eftermiddag fik vi plantet blåbær, solbær, hindbær og surbær i den bombastiske bærhave...... og tænk sig - der er endnu ingen bær på !!!! Men lørdag kom Birgitte og coker Cami på tøse-overnatningsvisit, og det vaar bare dejligt at snakke tøsesnak og nørde om hundene et helt døgn....... Og Ann har nydt (helt vildt) at frosten satte en naturlig stopper for graveriet i haven..... så hun har haft fred..... I formiddags var vi på den skønneste gåtur i indhegning så hundene kunne fise frit omkring og slå med bagdelene.... og så i et fantastisk solskinsvejr - det var på tide at vi fik noget sol og lys - det har vi haft godt af. Tak til dig Birgitte for en dejlig weekend. I eftermiddag kom bror Bo, mor og far til eftermiddagskaffe - dejligt at have besøg af familien, og Bo har ikke været her siden vi flyttede ind, så det var på tide vi fik ham inviteret. Dejligt at I gad komme forbi.  Og så er der sat julelys op rundt om i kvarteret - oh ve oh skræk - det er ikke det hele der er lige kønt, men der er dog ingen julerener eller julemænd på nogen tage - endnu..!!! Det ved man jo egentlig aldrig når man køber hus midt på året.... - tænk om man boede midt i et julelys fra helvede - kvarter..... Det er der dog heldigvis ikke noget der tyder på at vi gør - endnu!!!! Vi selv har fået sat lyskæde i en blød ene som står udenfor døren - vældig diskret, men bestemt meget hyggeligt. Og så er jeg - Sys, blevet forlænget i mit vikariat på Hammel - børneafdelingen et år - frem til 31.12 9009. Rigtig dejligt og det er jeg virkelig glad for, så jeg har sagt op på Stefanshjemmet. Når risene kalder og Sommer står for døren - ha´ en skøn uge og pas på hinanden derude.

Det handler om at være tryg - og det var Cosmo. Han var vist ikke helt enig i beslutningen om at græsset måtte lade livet for at give plads til bærhave. Han bliver klogere til næste sommer hvor bærrene forhåbentlig vælter frem.... Ihvertfald forsøgte han demonstrativt at fastholde sin lille græs-ø midt i jord-havet, og den blev først fjernet da herren besluttede sig for, at han nok alligevel havde tabt den diskussion ;-) Skæg lille hund. Alt dette fandt sted for nogle weekender siden, og bærhaven er ved at tage form. De første planter er stukket i jorden, og de får snart følgeskab af 50 andre når posten kommer med den store postbil. I dag har vi gravet ud til bed hvor brombær, roser og pæoner skal fornøje sig og os. I eftermiddag fik vi besøg af nabo John og retriver Bosse. Bine og Bosse eeelsker at lege sammen, og sådan en god legetime var lige hvad Bine havde brug for ovenpå sidste weekends oplevelse. Cosmo futter bare omkring, han gider ikke lege, og Pfante var i snor for han er for voldsom og heller ikke helt pålidelig sammen med nye hunde. Nu sidder vi inde ved brændeovnen og nyder en juleøl, kyllingen er i ovnen og cd'en spiller den nyeste med Alberte Vinding og Benjamin Koppel "Frostmorgen". I morgen skal roserne i jorden, hegnet skal op så brombærrene har noget at klatre på, og så skal vi til træning med vovserne. Cosmo er meldt til rally prøve i Ribe d. 6.dec, så vi er i skarp træning. Nyd weekenden.

Da Bine Bomstærk stiftede bekendtskab med Bidske Berta - Dagen da ovenstående fandt sted var Bine Bomstærk ikke særlig stærk. Hun var lille bitte og meget meget bange - for Bidske Berta var en Bull terrier/mastif....et eller andet muskelhund som helt klart mente at Bine var en trussel for dens verdensfred, så hun måtte dø. Heldigvis var Bidske Berta ikke så klog, så hun bed efter baglåret..... Alt dette fandt såmænd sted på DKK's udstilling i Herning i går søndag. Vi var lige ankommet og var ved at tage Cosmo og Bine ud af bilen, da der overfor ankommer en bil indeholdende 2 store muskelhunde. Den ene bliver taget ud af bilen under stort ståhej, den er usandsynlig hidsig, og ejeren gø`r om kap med hunden og har et stort mas med at holde den. Pludselig er den anden hund, som hedder Berta, kommet ud af bilen/eller sluppet ud af halsbåndet og står ovre ved vores bil. Berta og Bine stikker snuderne sammen og hilser på hundemaner, og et splitsekund efter, fuldstændig umotiveret og uden nogen forudgående signaler, sidder Berta så i Bines baglår. Bine skreg, Sys råbte om hjælp og heldigvis var ejeren til Berta relativt hurtigt henne og hive hunden væk i bagbenene. Stakkels lille Bine prøvede heldigvis ikke at forsvare sig, så det hele var slut da Berta med vold og magt blev fjernet. Det så ud til at ejeren havde prøvet det før, for hun vidste lige hvad hun skulle gøre, og det er jo i og for sig godt nok, og så alligevel ikke ! Til alt held havde Bine udstillingsdækken på, 2 lag glat nylon, og deri sidder nu de groveste tandsæt, et evigt spor efter dybt farlige Berta. Heldigvis har Bine ikke synlige ar, men hun har fået ar på sjælen ! Bine er i forvejen en følsom hund, hun bryder sig ikke om at hunde nærmer sig hendes bagdel, og hun bliver skrap hvis de nærmer sig hende, uden at hun er enig i beslutningen. Der ligger nu et stort arbejde foran os med at få hende gjort tillidsfuld igen. Vi startede allerede i går, umiddelbart efter overfaldet, udstyret med klikker, masser af guffer og lille Cos som opbakning, gik vi rundt og rundt i alle hallerne og belønnede og bekræftede og belønnede og bekræftede, og heldigvis begyndte hun selv at tage forsigtigt kontakt til andre hunde inden dagen var omme, men hun var på vagt og i fuldt beredskab. Tak for det Berta - din usandsynlig ubehagelige og meget agressive hund. Vi henvendte os selvfølgelig på stævnekontoret, men beskeden derfra lød, at vi måtte håbe at Berta også var aggressiv i udstillingsringen. Så skulle dommeren nok reagere. Om Berta viste de obskure tendenser i ringen vides ikke, men vi kan jo bare håbe! Det kan godt være at hun udseendemæssigt er en god repræsentant for racen, men i hovedet er hun ikke rigtig velforvaret! Så lad os håbe at hun ikke bliver avlsgodkendt...... og sender massevis af hvalpe med hendes agressive og umotiverede dræbergener ud på gader og stræder...... Og hvad var der sket hvis det var et lille barn jeg havde stået med....... Det kan vi kun gisne om og glæde os over ikke var tilfældet......

Glæden ved vintertid -  der er sjældent mange folk ude, så der er sådan en dejlig fred i haven, på gader og i skoven.... - der skal være stearinlys tændt mange timer hver dag...... - ild i brændeovnen er helt berettiget...- man blir´ ikke forvekslet med en dovenkrop bare fordi man ligger med uldtæppet... - regnvejr er ofte stille vejr.... - te er dejligt at sidde med.. - det falder naturligt at ordne alt det indendørs istedet for at rende rundt i haven...og der er så meget mere at sætte pris på selvom uret siger vintertid og det er mørkt tidligt....

Der er endnu ikke sprunget bærbuske i jorden i den kommende bombastiske bærhave... men der bliver vel tid til at grave render i den kommende uge, så der kan blive plantet i næste weekend. Hundene snorker - vi har været ude på en 1½ times travetur i nærområdet så nu er de trætte. Den næste udstilling vi skal på er om 14 dage - d. 9 november i Herning, så vi skal så småt igang med trimningen..... Ha´ en dejlig uge i vintertiden.......

Fra Sahara over stenørken til fuldstændig bombastisk bærhave - Så er vi endelig færdige med at forvandle en stor del af den tidligere sandkasse til kommende bærhave.... Det har taget en tid og har kostet mange kræfter....i den forbindelse sender vi en tak til venner og familie som hjalp med at køre sandet fra Sahara væk til den ventende container...... Sidenhen har vi så ved egen kraft taget græstørv op og fyldt det tidligere Sahara med 12 m3 muldjord og 6 m3 stabilgrus (vha. bør....) og har jævnet og planeret med vibrator frem og tilbage til det nu står helt som en flad (næsten.......) stenørken, som er klar til at blive forvandlet til bærhave. Ak - blot tanken om, engang til næste sommer, at hoppe ud af sengen og liste ud i bærhaven på bare fussetæer og plukke friske bær til morgen-smoothien..... Den tanke har været drivkraft... og nu mangler vi så bare lige at få gravet ud til lange fine rækker, fyldt ny jord (og hvem ved om naboen gir´ lidt komøg...) og plantet planterne. Hindbær, brombær, blåbær, solbær og en enkelt ribs, et par hyld og hvad vi ellers kan finde på.... Lyder det godt eller bare godt..... Skønt at være færdig med det hårde arbejde. Når planterne er sat skal der lægges sort stenmel mellem rækkerne, som skal gøre det ud for stier...... Kom endelig og få et bær til næste sommer. Og nu er vi så trætte, og jeg (Sys) har fået titlen "verdens værste iværksætter" af Ann, som ydmygt har frabedt sig flere projekter inden ugen er omme.......Næste lille haveting bliver at grave tørv op og få flyttet buskene og træerne fra plænen, men nu slapper vi lige lidt af. I morges var vi en tur ved Øm Kloster og gå tur i en kæmpe stor lukket naturindhegning med køer = ingen dådyr, så vovserne fik lov at rende frit omkring og strække ud.....og svømme ture i det dejlige klare fiske vand. Lige noget for hele flokken. Hav bare en super skøn søndag aften og en lige så dejlig uge 43.

Siden sidst - Så blev der igen tid til en lille opdatering på vovseriet. Efteråret er for mit vedkommende altid den mest travle årstid med skolestart og alt hvad det fører med sig af møder o.lign. Men nu står ferien for døren, og arbejdspresset letter. I morgen skal vi have motionsdag på skolen, og har fri allerede til middag. Ferien starter med familie fødselsdage i Holstebro, og mon ikke der bliver tid til en tur i skoven efter svampe. Tirsdag skal Cosmo og Bine til preagility, og de har også lige nogle lektier de skal have øvet på inden da :-) I sidste weekend var Cosmo og jeg til Rally lydigheds prøve i Ølstykke. Cosmo bestod begynderklassen med 76 point, så nu har han mindsanten bestået sin første officielle lydighedspøve, min dygtige lille trofaste hund. Vejret var mildest talt forfærdeligt, det regnede uafbrudt fra start til slut og så begyndte solen at skinne. Typisk. B

Sys og Ann Vad Steffensen | Landsbækvej 90, 8450 Hammel - Danmark | Tlf.: 29472250 | ann@horex.dk